Heb je als ZZP’er een website nodig?

Profielfoto van David
David
ZZPer in de bouw boort een gat in de muur

Heb ik als ZZP’er een website nodig?

Nee, niet persé. Sommige ZZP’ers hebben geen website nodig, want die kunnen het prima af met een facebook, Instagram of LinkedIn pagina. Vooral business to business werkt een LinkedIn pagina goed. Anderen hebben alleen een Instagram of facebook pagina en dat is voor hen genoeg.

Wat is een goede reden om wel een eigen website te hebben?

Als je zelf echt klanten wilt werven en niet afhankelijk wilt zijn van een paar vaste opdrachtgevers. Via social media of andere platformen ben je altijd afhankelijk van wat zij aanbieden. Een eigen website laat zien wie jij bent, zonder afleidingen van reclames. En dat in je eigen stijl. Jouw logo, jouw kleuren, jouw afbeeldingen.

Laat jouw projecten zien, je reviews. Daar heb je hard voor gewerkt en dat mag een potentiële klant zien. Je wilt dat een bezoeker makkelijk en snel alle contact mogelijkheden zien. Zo krijgt een bezoeker vertrouwen en wordt de kans voor die leuke opdracht steeds groter.

Daarnaast is een website is vaak een “personeelslid”. Eentje die voor jou de werving van nieuwe klanten uit handen neemt. Hij werkt dan ook 24 uur en 7 dagen per week voor je.

Kan ik dan niet gewoon zelf een website bouwen?

Ja, dat kan zeker. Er is genoeg te vinden op internet hoe je een website moet bouwen met Wordpress of Wix. Er zijn zelfs kant en klare websites die je aan kan passen naar jouw wensen. Maar bedenk van te voren of je daar de tijd in wilt steken. Het ziet er allemaal makkelijk uit. Zo wordt het ook gepresenteerd. Maar het kost je veel tijd, want je moet echt wel een en ander uitzoeken.

Voorbeelden van platformen waar je zelf een website kunt maken

Elke van deze platformen heeft een eigen systeem om websites te maken.

Waarom laten anderen dan een website maken?

Dat heeft meerdere redenen, tegelijkertijd is dat voor iedereen anders. Als je het zelf wilt doen, dan moet je het erg leuk vinden, anders begin je ergens aan wat je nooit zult afwerken. Daarnaast moet je veel tijd hebben. Omdat je eerst uit moet zoeken hoe het werkt, daarna afbeeldingen en teksten maken. En at moet je ook nog eens goed op de site zetten. Heb je dat gedaan, dan wil je gevonden worden op Google. Want een website zonder bezoekers, tja… nutteloos. En als iemand je heeft gevonden op Google, dan moet de content en het design professioneel ogen. Is dat niet zo, dan zit je bezoeker met twee klikken op de site van de concurrent.

Maar als je het niet druk hebt met je werk, je bent ook handig met een computer en het lijkt je heel leuk om te doen. Wat let je, ga aan de slag.

Waarom is het beter om een website te laten maken?

Omdat een professionele webdesigner weet wat jouw bedrijf nodig heeft om online succesvol te zijn. Nu, maar ook over een jaar, of drie jaar. Waar wil je naar toe, welke klanten wil je aantrekken. Een duidelijk stappenplan die bij de fase van je bedrijf past.

Het hebben van een website zorgt niet dat je in één keer meer opdrachten krijgt, of dat je meer gaat verkopen. Daarvoor moet echt wel iets meer gedaan worden. Het begint bij vindbaarheid. Daarvoor moet je website technisch goed in elkaar zitten.

Tevens moet je SEO op orde zijn en je een goed Google pagespeed score werkt ook mee. Anders rank je niet of slecht op de meest gebruikte zoektermen. En om dat wel voor elkaar te krijgen is technische kennis vereist.

Ja, ja. En dan moet ik zeker kiezen voor Hamerklap Webdesign?

Nee, dat moet je zelf weten. Er zijn legio bedrijven die websites verkopen. Bij Hamerklap krijg je veel waar voor je geld. Tevens heb ik ervaring met ZZP’ers en kleine bedrijven in de bouw. En over het maandbedrag, het meest gekozen pakket is ongeveer jouw uurtarief. Met andere woorden. Voor een uurtje werk per maand, ben jij klaar. Je hebt dan een professionele website. En je hoeft zelf geen tijd te besteden aan het maken en onderhouden van je website. Daarnaast kun je elke maand terecht voor ondersteuning.

Ik heb interesse, maar ben nog niet overtuigd

Dat snap ik, het klinkt soms ook abracadabra. Is het een idee om eens af te spreken? Je krijgt van mij de info waar je wat mee kunt. Het gesprek is gratis en geheel vrijblijvend.